• 06-51055466
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Video Marketing

Video marketing is een onderdeel van de content strategie, het creëren van boeiend materiaal in combinatie met de strategische verspreiding. Als een beeld al meer zegt dan 1000 woorden, welk effect heeft video dan wel niet!?

De 4 superkrachten van video:

1 Aandacht

Een van de moeilijkste onderdelen van marketing is de aandacht van je doelgroep krijgen. In een wereld vol afleiding is aandacht krijgen voor je product of dienst een uitdaging. Vanuit de menselijke evolutie konden we, door bewegende beelden te detecteren en herkennen, beter overleven en deze trekken daarom nu nog steeds sneller onze aandacht.

2 Emotie – motion creates emotion

Bewegend beeld in combinatie met geluid (muziek) roept veel effectiever emotie op dan alleen tekst. Wanneer werd jij voor het laatst diep geraakt door een stuk tekst? Bulderen van het lachen of het terug vechten van tranen zijn geen typische reacties op een stuk tekst. Met een video bereik je dit wel.

Tell me, and I will forget; show me, and I may remember; involve me, and I will understand.

Men verbind zich met geen enkel communicatie middel zo goed als met video en daarom is video marketing het perfecte middel om je doelgroep tot actie aan te zetten.

3 Waardevol

Simpel gezegd, video wordt als waardevoller ervaren dan tekst. De algemene perceptie is dat video duurder en moeilijker te produceren is dan een foto met een quote of andere content. Dus wanneer je een video deelt, valt dit eerder op. Men is bereid er meer tijd aan te besteden, wil er meer contactinformatie voor geven en wil zelfs een hogere prijs betalen als je de juiste video gebruikt.

4 Duidelijkheid

The dual-coding theory of education onthuld dat mensen meer en sneller leren wanneer informatie zowel verbaal als visueel wordt aangeboden. Daarnaast is 65% van de bevolking visueel lerend en nog eens 30% auditief lerend. Video is de enige vorm van content die aansluit op deze leerstijlen. Onderzoeker Dr. James McQuivey van Forrester heeft ontdekt dat je met één minuut video even veel informatie over brengt als met 1,8 miljoen woorden! Je boodschap of product, hoe gecompliceerd ook, wordt het duidelijkst overgebrancht met video!

Leestip: 8 krachtige redenen om video-marketing te gebruiken >>

Het plaatsen van video's op je product- en “over ons” pagina's is een uitstekende manier om te beginnen met video marketing. Je product en bedrijf duidelijk communiceren helpt je doelgroep beter te begrijpen wie je bent en wat je doet. Maar je kunt in principe met elk soort video beginnen die vragen beantwoord van je doelgroep. Video brengt de boodschap in beeld.

Video marketing in cijfers

Forbes publiceerde begin dit jaar een artikel waarin video marketing gepresenteerd werd als de toekomt van content marketing. De auteur deelt enkele cijfers uit een HubSpot onderzoek:

  • 90% van de consumenten geeft aan een productvideo te raadplegen tijdens de aankoop beslissing.
  • Een video toevoegen aan een e-mail nieuwsbrief kan de click-through frequentie met 200-300% verhogen.
  • 64% van de klanten is eerder geneigd een product online te kopen na het bekijken van een video ervan.

Bovenstaande cijfers zijn niet bedoeld om een shock effect te veroorzaken maar om duidelijk te maken dat je als bedrijf of organisatie serieus moet kijken naar de online inzet van video. Het doel van online marketing is communiceren met mensen, video is de beste manier om dit tot stand te brengen.

Je hoort vaak termen als “viral” gaan. Maar of een video aanslaat of niet is moeilijk te voorspellen. Kijk maar naar Hollywood, je zou denken dat ze inmiddels wel weten hoe ze een succesvolle film moeten maken, wat de formule is. Maar wanneer je kijkt naar de onverwachte flops en successen, is het ook na al die jaren ervaring regelmatig een verrassing.

Voor video marketing geld dat een succesvolle online video, een video is die je doelgroep wilt bekijken. Een succesvolle video op social media zal op de één of andere manier de aandacht van je doelgroep moeten krijgen. Of je er nu vragen mee beantwoord, kennis deelt of ze entertaint. Doe van te voren veel onderzoek naar je doelgroep en naar welke video's ze willen kijken en speel hierop in.

Leestip: 8 krachtige redenen om video-marketing te gebruiken >>

 


© 2020 Nadine van Tilburg. All Rights Reserved.